Polityka prywatności

Postanowienia ogólne

Na niniejszej stronie znajdziesz informacje o tym, jak i dlaczego przetwarzamy dane o użytkownikach, którzy odwiedzają naszą stronę www.organicseries.pl, robią na niej zakupy oraz zapisują się do newslettera. Mamy nadzieję, że nie zanudzisz się w trakcie czytania i dotrzesz do końca bez ziewania.

Administratorem danych osobowych jest Beauty&Spa Expert sp. z o.o. i Wspólnicy sp. kom. z siedzibą w Warszawie, przy ul. Płomyka 9a, zwana dalej „Administratorem”.

„Użytkownikiem” naszego serwisu jesteś Ty i każda osoba przebywająca i korzystająca z naszego serwisu www.organicseries.pl, zwanego dalej „Stroną”.

Zgodnie z wytycznymi RODO dane Użytkowników przetwarzane na naszej Stronie są zabezpieczone oraz nie będą w jakikolwiek sposób udostępniane ani odsprzedawane osobom czy podmiotom trzecim.

Jako Administrator zastrzegamy sobie prawo do zmian w polityce prywatności np. w przypadku rozwoju naszej Strony czy technologii internetowej, lub zmiany w ogólnie obowiązującym prawie.

W przypadku pytań i wątpliwości co do polityki prywatności lub ogólnych zasad funkcjonowania Strony prosimy pisać na adres: kontakt@beautyspaexpert.co

Dane osobowe

Celem zbierania danych jest oferowania usług/produktów. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do wykonania usługi lub umowy, w tym założenie konta w sklepie na Stronie, wystawienie faktury i dopełnienie innych obowiązków wynikających z przepisów prawnych, wysyłka zakupionych produktów, w celu przeprowadzenia procesów reklamacyjnych, dodawanie komentarzy na Stronie, zapis do newslettera.

Aby zapewnić prawidłowe funkcjonowanie Strony, korzystamy z technologii Cookies, czyli w przeglądarce Użytkownika zapisywane są „ciasteczka”, które pozwalają na rozpoznanie powracającego użytkownika i ułatwienie mu korzystanie ze Strony np. automatyczne wypełnienie loginu lub nie wyświetlanie Użytkownikowi okienka z zapisem do newslettera jeśli już się zapisał.

Cookies służą także do zbierania danych statystycznych w celach analitycznych, pomagają zrozumieć jak poruszasz się po naszej Stronie, co pozwala na lepsze dostosowanie jej do Twoich preferencji. Dane te nie naruszają prywatności żadnego z użytkowników i są chronione przed dostępem osób trzecich. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem http://wszystkoociasteczkach.pl.

W przypadku przetwarzania danych na profilach społecznościowych dane Użytkownika zostaną wykorzystane do komunikacji z nim lub do kierowania treści marketingowych w oparciu o uzasadniony interes Administratora, również w celu zarządzania reklamami na Facebooku i prowadzenia działań remarketingowych.

W celu realizacji umów korzystamy z usług podmiotów zewnętrznych, jak np. firmy kurierskie, firmy pośredniczące w płatnościach elektronicznych, firmę umożliwiającą wysyłkę newsletterów, firmę oferującą usługi księgowe, firmę umożliwiającą kontakt elektroniczny, podmioty świadczące usługi IT oraz marketing. Podmioty, którym powierzamy przetwarzanie danych osobowych gwarantują stosowanie odpowiednich środków ochrony i bezpieczeństwa danych osobowych wymaganych przez przepisy prawa, w szczególności przez RODO.

Zarządzanie danymi osobowymi

Administrator przechowuje dane Użytkownika przez okres realizacji umowy, czas niezbędny dla realizacji prawnie uzasadnionych interesów Administratora lub do momentu zgłoszenia rezygnacji Użytkownika z usług Administratora. Dane Cookies zbierane są do momentu, gdy Użytkownik sam usunie je ze swojej przeglądarki.

Pamiętaj, że jako Użytkownik masz prawo do dostępu do przetwarzanych przez nas Twoich danych osobowych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych o ile taka zgoda została nam udzielona, czego możesz dokonać w formie mailowej na adres kontakt@beautyspaexpert.co

Masz prawo wniesienia skargi do UODO, w przypadku uznania, że Twoje dane osobowe są przetwarzane przez nas niezgodnie z prawem, w szczególności niezgodnie z Ogólnym Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych.

Przewiń do góry